În locul actual al satului Nițchidorf în evul mediu se găsea localitatea Kuas, care într-un document din 1370 apare sub numele de Kutus. În 1410 apare ca o anexă a parohiei Dubozului. În timpul ocupației turcești (1552-1718) în Banat, localitatea a dispărut.
Acest teritoriu a fost colonizat cu țărani romano-catolici în timpul împăratului Iosif al II-lea (act din 14 iulie 1785 Viena). La început au fost colonizați doar 200 de familii. Originea coloniștilor a fost din Lorena, Alsacia, Suabia, Luxemburg, Pădurea-Neagră, Silenzia etc. Mai târziu au venit din Ungaria de azi și Boema.
Prima denumire a localității era Vucova– Nouă (act al parohiei din Cenad). Localitatea n-a păstrat mult timp numele de Vucova-Nouă căci deja din timpul colonizării s-a folosit numele de Nițchidorf după groful Christof Von Niczky (1725-1787), care pe atunci era Obergespann în comitatul Timișoara. Traducere – Satul lui Nitzky.
Contele nu a trăit în comună și nici castelul nu era pe pământul comunei ci Contele de Duboz avea pământul aici.
Localitatea se dezvolta ajungând în 1831 la 1.061 de locuitori. În 1850 era 1.415 locuitori din care 1.380 germani, 19 unguri, 11 slavi, 5 evrei.
În 1898 s-a construit calea ferată Lugoj – Varset ce a contribuit mult la dezvoltarea economică a localității.
Site-ul nostru utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a respecta cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate