Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hram al Bisericilor Blajava şi Duboz (Ruga)

Ruga de la Duboz și cea de la Blajova sunt două evenimente tradiționale deosebit de importante din comuna Nițchidorf, care aduc comunitatea împreună într-o atmosferă de bucurie și spiritualitate.

Ruga de la Duboz este un festival religios și cultural ce marchează sărbătoarea Sfântului Dumitru, patronul spiritual al localității. În cadrul acestei sărbători, locuitorii din Nițchidorf se adună la biserica satului pentru a participa la slujbe religioase, procesiuni și alte activități tradiționale. Ruga de la Duboz este prilejul perfect pentru ca oamenii să se reunească, să împărtășească bucuria și să se bucure de momente de comuniune și tradiție.

Ruga de la Blajova este un alt eveniment important din viața comunității din Nițchidorf, celebrată în cinstea Sfântului Ilie. Acest festival este marcat de ceremonii religioase, procesiuni și obiceiuri tradiționale, dar și de momente de distracție și socializare între locuitori. Ruga de la Blajova reprezintă o ocazie specială pentru ca oamenii să se conecteze cu tradițiile și sărbătorile locale, consolidând în același timp comunitatea și valorile culturale transmise din generație în generație.

Ultima actualizare: 16:38 | 19.06.2024

Sari la conținut