Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Balthasar Waitz

Este un scriitor de limba germană, traducător și ziarist din Banat, România.

A urmat școala generală la Nițchidorf și Reșița și Liceul Teoretic German din Reșița. A continuat cu Facultatea de Filologie, secția germană-română, la Universitatea din Timișoara, promoția 1974, apoi a fost profesor de limba germană la Liceul Industrial nr. 1 din Reșița (1974-1979).

A fost membru al cenaclului literar german „Adam Müller-Guttenbrunn” din Timișoara, organizat de filiala din Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, din care făceau parte printre alții Nikolaus Berwanger, Herta Müller, Richard Wagner, Johann Lippet, William Totok, Rolf Bossert, Joachim Wittstock, Franz Liebhard, Erika Scharf și Horst Samson.

În perioada 1979-1990, Balthasar Waitz a lucrat ca redactor la Neue Banater Zeitung.

Balthasar Waitz este redactor la publicația de limbă germană Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien în 1991, redactor la cotidianul Neuer Weg din București (1991-1992).

Se întoarce la Timișoara, unde este traducător și scriitor liber profesionist (1993-2006), iar din 2006 este redactor în Timișoara la publicația Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien din București.[3]

Este membru al Rumänisch-Deutsche Kulturgesellschaft (Centrul Cultural Român-German) din Timișoara.  și al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Timișoara.

În anul 2007 a fost ales membru în comitetul de conducere al Forumului Democrat al Germanilor din Timișoara.

Ultima actualizare: 16:38 | 19.06.2024

Sari la conținut